Tik een eitje

Wist je dat het een volledig achterhaald advies is om niet meer dan 3 eitjes per week te eten?

Veel mensen denken nog steeds dat ze hun inname van voedsel waar cholesterol inzit (zoals eieren) moeten verminderen om zelf geen hoog cholesterol te krijgen. Gelukkig is men er al een tijdje achter dat dit een achterhaalde gedachte is.

Bewerkt en verkeerd eten zorgen juist voor verstoorde processen in ons lijf waardoor het lichaam hoger cholesterol gaat vertonen.

 Wist je dat: 
– Eieren een uitstekende bron van eiwitten zijn? 
– Er bovendien veel belangrijke vitamines en mineralen in zitten (calcium, fosfor, selenium, kalium, natrium, ijzer..)? 
– Ei eten bij het ontbijt kan helpen om af te vallen?

Eieren bij het ontbijt werkt goed omdat het niet meteen je bloedsuiker spiegel omhoog duwt zoals bijvoorbeeld een broodje jam of cruesli omdat dit veel suiker bevat en je daarna al snel weer trek krijgt.

Dus met een lekker (gevulde ) omelet ‘s morgens hou je het makkelijk een paar uurtjes uit zonder te gaan snacken.

 

Met een paar roereieren op een geroosterde (spelt)boterham vergeet je de eerste paar uur erna volledig dat er zoiets als snacken bestáát. Een perfect ontbijt dus, voor iedereen die op de kilo’s wil letten.

Handig: uit diverse onderzoeken is gebleken dat ei-ontbijters meer afvielen dan de proefpersonen die een standaard cruesli-ontbijtje kregen? 
In sommige onderzoeken zelfs 61% meer. Ook voor je gezondheid zijn eitjes als ontbijt vele malen beter. Cruesli, zeker die uit de felgekleurde verpakkingen van de supermarkt, bevat vaak meer dan 50%(!) suiker. Een beroerd ontbijt als je het mij vraagt, want als er 1 ding is waar je lichaam van slag van raakt is het wel geraffineerde suiker. Fijne dag iedereen!